Для пошуку професора Донецького національного медичного університету Наталії Калінкіної, яка загадково зникла на початку листопада, вживають додаткових заходів. Таке рішення прийняли на нараді в прокуратурі області, яка контролює хід розслідування кримінальної справи. Серед версій, що відпрацьовуються, — те, що злочин пов’язаний із професійною діяльністю жінки, повідомили в прес-службі прокуратури області.
Сорокадворічна професор мала репутацію перспективного вченого та працювала на кафедрі внутрішньої медицини № 1 на одній із клінічних баз — в Інституті невідкладної та відновної хірургії імені Гусака. Того фатального дня вона після завершення роботи сіла за кермо власного автомобіля, але додому не доїхала. Два дні потому мешканці одного з будинків у Куйбишевському районі обласного центру зателефонували до міліції, повідомивши про невідомий автомобіль, припаркований неподалік. Це була машина професора. На задньому сидінні — плями крові. Однак жінку досі не знайшли.
Її родичі стверджують, що не отримували дзвінків чи листів із вимогами про викуп тощо.
Наталія Калінкіна не робила хірургічних операцій, займалася науковою діяльністю та клінічними дослідженнями нових лікарських препаратів. Не таємниця, що Україна — одна з провідних країн, що беруть участь у таких дослідженнях, оплачуваних за рахунок західних фармацевтичних компаній. Перед кожним випробуванням спеціально відібрані пацієнти дають добровільну згоду. Як ця робота могла стати мотивом для злочину, з’ясовує слідство.
Кримінальну справу за статтею «умисне вбивство» було порушено в райвідділі міліції. Коли справа набула широкого розголосу, досудове слідство доручили слідчому управлінню ГУМВС України в Донецькій області.