У Донецькій торгово-промисловій палаті відбулося урочисте нагородження переможців V Всеукраїнського конкурсу «Срібний кадуцей—2012». У номінації «Енергія інновацій» переможцем стала власний кореспондент газети «Голос України» в Донецькій області Ліна Кущ. Таким чином, відзначено її аналітичні публікації, присвячені економіці регіону. Журналістка отримала диплом переможця та статуетку, виготовлену ювелірами із Краматорська.

 

Кадуцей — це посох бога Меркурія, подарований йому Зевсом. І оскільки на Меркурія було покладено місію вісника богів, саме кадуцей у наші дні став символом конкурсу представників засобів масової інформації — тих, чий талант і здібності зіграли визначну роль у розвитку і процвітанні бізнесу й економіки.

Журналістів привітали голова обласної ради Андрій Федорук, секретар міської ради Сергій Богачов та інші почесні гості. Організаторами конкурсу за традицією виступили Донецька торгово-промислова палата, управління інформаційної політики та з питань преси обласної державної адміністрації та обласна організація Національної спілки журналістів України. Святкову атмосферу створювали виступи художніх колективів, майстрів мистецтв, виставка скульптур і картин «Дзеркальне натхнення».

«Із року в рік зростає кількість учасників — цьогоріч їх нараховувалося понад 60. Конкурс став загальноукраїнським, тому що серед нагороджених — представники не лише Донецька, а й Луганська, Одеси, Києва. Це дуже приємно. Щодо переможців конкурсу, то це саме ті засоби масової інформації та журналісти, на чиї матеріали ми чекаємо», — відзначив президент Донецької торгово-промислової палати Геннадій Чіжиков.

«Сьогодні важко уявити собі наше життя без представників засобів масової інформації. Саме від того, як ви висвітлюєте найважливіші події, які відбуваються в країні та регіоні, залежить імідж нашої держави. Ми вдячні вам за вашу відповідальну роботу», — сказав голова облради Андрій Федорук.

Вл. інф.

Фото надане Донецькою торгово-промисловою палатою.

Ліна Кущ (зліва) отримує привітання від першого заступника начальника головного управління регіонального розвитку, залучення інвестицій та зовнішньоекономічних відносин Донецької облдержадміністрації Олени Веровець.