10-річна Настя Петрик, виконавши пісню «Небо», стала переможницею Євробачення для дітей, що відбувся 1 грудня в Амстердамі.

Настя, незважаючи на юний вік, уже має великий досвід виступів на сцені. Вона успішно виступала на дитячих музичних конкурсах «Дитяча нова хвиля» в «Артеку», «Молода Галичина» (перше місце), «Чорноморські ігри» (друге місце). Ані Лорак, захоплена голосом Насті, сказала, що вона співає як Елла Фітцджеральд, а композитор і продюсер Ігор Крутой порівняв її з ангелом, який спустився з небес.

Президент України Віктор Янукович привітав Настю Петрик з перемогою на Євробаченні для дітей.

Дівчинка зі співучої родини. Її старша сестра Вікторія, якій у травні виповнилося 19, 2008 року посіла друге місце в Євробаченні для дітей на Кіпрі, а в 2010-му стала переможницею пісенного конкурсу «Нова хвиля».

Виступ Насті на конкурсі відбувся багато в чому завдяки підтримці Міністерства внутрішніх справ та Національної академії МВС України під керівництвом ректора Валентина Коваленка.   Дівчинка  учасниця аматорського театру при Центрі культури і мистецтв МВС України, за підтримки міністерства вона також випустила свій диск. Проводжаючи Настю на конкурс, міністр Віталій Захарченко подарував дівчинці ляльку-талісман і, як з’ясувалося, він не підвів.

Одеса.

Фото БелТА/Укрінформ.