Конференція трудового колективу Донецького національного університету із виборів нового ректора вишу проголосувала за кандидатуру Романа Гринюка, який виконує обов’язки ректора із серпня цього року та є деканом економіко-правового факультету. Інших висуванців на посаду не виявилося. Голосування було таємним, за Гринюка віддали голоси 266 делегатів конференції із 285 присутніх. Тепер із переможцем виборів має підписати контракт Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України.
Виступаючи перед колективом, претендент на посаду ректора окреслив головні проблеми, які потребують вирішення: ремонт навчальних корпусів і гуртожитків, облаштування їдалень для студентів, поетапний ремонт басейну. Крім того, потребує оновлення матеріально-технічна база вишу.
Донецький національний університет існував без ректора два роки — після того, як у серпні 2010-го міністерство не продовжило контракт із колишнім керівником вишу, академіком Володимиром Шевченком. У грудні 2010 року відбулася конференція трудового колективу із виборів нового ректора, де делегати не підтримали колишнього виконувача обов’язків ректора Петра Єгорова. Однак і переможець тодішніх виборів професор Юрій Лисенко згодом відмовився від подальшої боротьби за посаду — після кримінальної справи, де фігурантом стала його дружина, та судового процесу із оскарження результатів виборів.