До в’язниць на Вінниччині священики принесли частки Животворящого Хреста Господнього та мощів святих рівноапостольних Костянтина та Єлени.
Хресною ходою в’язницями вони пройшли з ініціативи Голови Синодального відділу УПЦ у справах пастирської опіки Державної пенітенціарної служби України протоієрея Віктора Яценка. За інформацією головного спеціаліста зв’язків зі ЗМІ та громадськістю Державної пенітенціарної служби у Вінницькій області Ірини Шаповалової, у Вінниці у виправній колонії №86 близько трьохсот ув’язнених, у тому числі й довічно засуджених, взяли участь у молебні. Його відслужив протоієрей Віктор Яценко. Присутніх окропили святою водою, дали можливість поклонитися святиням. Зі слів протоієрея, вони дізналися про житіє святих рівноапостольних Костянтина та Єлени та значення Хреста Господнього. У подарунок отримали православний молитвослов та іконки.
Така сама зустріч святих отців відбулася у Стрижавській виправній колонії №81.
Разом із в’язнями преклонитися перед святими символами мали змогу й працівники виправних установ, ті, хто на той час не був зайнятий на службі.
Вінницька область.