В одному з приватних сільськогосподарських підприємств Немирівського району на Вінниччині працівники управління боротьби з організованою злочинністю вилучили дві іномарки, якими користувалися керівники господарства. На них були встановлені номерні знаки з інших автомобілів, які зареєстровані на приватних осіб з Вінницької та Хмельницької областей, що й стало підставою для арешту.
Під час перевірки оперативники з’ясували, що загалом у господарстві нараховується шість таких автомобілів двох марок — Фольксваген та Ауді. Міліція розшукує ще чотири транспортні засоби. Уже встановлено, що всі вони перетнули кордон держави без митного контролю.
Окрім керівника господарства, іномарками сільського міні-автопарку користувалися головний інженер, головний механік і навіть начальник охорони. Останній раніше працював у Державтоінспекції, тому, як ніхто, знав, яке покарання тягне за собою використання контрабандних авто.
— У діях посадових осіб вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 364 Кримінального кодексу України «зловживання владою або службовим становищем», — каже начальник управління боротьби з організованою злочинністю обласної міліції Валерій Пастух. — За такий злочин передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права працювати на керівних посадах чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Крім того, несплата митних платежів завдала шкоди економічним інтересам держави, що теж карається чинним законодавством.
Вінницька область.