У Кам’янці-Подільському в кінці минулого тижня розпочався І Всеукраїнський пісенний конкурс «Талант-2012». Майже піввіку він був міським, а цього року його під свою опіку взяла співачка Марина Одольська. Колись цей конкурс дав їй путівку на велику сцену. 210 учасників із 12 регіонів України з’їхалися до старовинного міста позмагатися в різних жанрах — від народної пісні до академічного та сучасного естрадного співу.
Два дні тривало конкурсне прослуховування. В журі працювали автор і ведуча «Вечірньої казки» на «УТ-1» Алла Мігай, заступник директора департаменту гуманітарної політики Кам’янця-Подільського Ольга Чорнобиль, начальник відділу управління культури, курортів і туризму Хмельницької ОДА Світлана Цимбалюк, викладач коледжу культури і мистецтв Микола Олексійчук, заступник директора обласного науково-методичного центру культури і мистецтв Анатолій Бєлєванцев, професор Кам’янець-Подільського національного університету Майя Печенюк. Юні співаки від п’яти до 25 років схвально відгукувалися про рівень організації конкурсу, про чесне й прозоре змагання. Вони були на театралізованих екскурсіях у Старому місті та Старій фортеці, їм влаштували офіційний прийом у міськраді, запросили на дискотеки, вечірки. Дівчата та хлопці зі сходу країни, яких я зустріла в маршрутці, зізналися, що «Талант» здійснив одразу дві їхні мрії: позмагатися за перемогу в конкурсі та побачити місто-легенду.
— Надзвичайно високим був виконавський рівень, — каже організатор і член журі Ольга Чорнобиль. — Гран-прі виборола десятирічна Поліанна Рижак із міста Дунаївці на Хмельниччині. Вона переможець багатьох регіональних вокальних дитячих конкурсів, Міжнародного конкурсу «Арт Преміум», у липні цього року здобула друге місце на «Слов’янському базарі» у Вітебську. Ми віримо: маленьку зірочку чекає велика сцена.
Юну дунаївчанку назвали на честь героїні популярної книжки американської письменниці Елеонор Портер. Дівчинка не лише чудово співає, а й займається бальними танцями. Поліанна мріє стати співачкою та актрисою мюзиклів.