Подільські аматори сцени розпочали сезон фестивалем-конкурсом, що одночасно проходить у Шепетівці, Хмельницькому та Кам’янці-Подільському. У місті над Смотричем презентували п’ять вистав.
У районному центрі культури і мистецтв «Розмай» виступили три народні театри. Аматорський Грушківського сільського будинку культури Кам’янець-Подільського району показав «Дійшов до розуму» М. Кропивницького. Цьому колективу понад 50 років. 2011-го він втратив свого незмінного директора та режисера Івана Трофанчука. Справу вчителя продовжив його талановитий учень Рустам Романюк.
Трупа Віньковецького районного будинку культури зіграла «Віддавали батька в прийми» В. Канівця. А ввечері на «Марусю Чурай» за Ліною Костенко запросив молодий за віком театр «Тандем» центру «Розмай».
На безплатні вистави йшли глядачі й до міського Будинку культури. Тутешній театр поставив п’єсу М. Кропивницького «Дай серцю волю, заведе в неволю». По обіді молодіжний театр-студія «Лінк» дивував середньовічними фарсами, театралізованими боями на мечах, лицарськими поєдинками, мальтійським бранлем, давньою музикою.
Нині на Хмельниччині театр знов у моді, колективів «хороших і різних» — аж 22. «З таким духовним арсеналом область має всі шанси зробити дозвілля подолян розмаїтим, — каже Анатолій Бєлєванцев, заступник директора Хмельницького центру культури та мистецтв, заслужений діяч мистецтв України. — Більшість колективів мене порадували, а «Марусю Чурай» журі дивилося зі сльозами на очах. Талановита гра!»