На базі Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені І.І. Мечникова провели комплексні діагностичні обстеження для людей із порушеннями слуху та мови — членів обласної організації Українське товариство глухих (УТОГ). 

 

Пацієнти також мали змогу отримати консультації провідних спеціалістів: кардіологів, хірургів, окулістів, отоларингологів, невропатологів тощо. Допомагали їм у спілкуванні з лікарями найкращі сурдоперекладачі області.

— Двері нашої лікарні завжди відкриті для пацієнтів із вродженими або набутими вадами слуху та мови. Ці люди мають вести повноцінне життя та не відчувати обмежень, у тому числі при наданні медичної допомоги. Сьогодні їх приймає команда найкращих спеціалістів лікарні на чолі з керівником ЛОР-клініки, професором Володимиром Березнюком, — сказав головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені І.І. Мечникова Сергій Риженко. Тих, у кого виявили відповідні симптоми, було направлено на подальше безкоштовне лікування до цього медичного закладу.

— Такий захід ми проводимо на Дніпропетровщині вперше. Наша мета — показати пацієнтам з вадами слуху та мови, що вони потрібні суспільству, вони можуть та мають право отримувати такі само соціальні блага, як усі, а особливо, високоякісну медичну допомогу, — наголосив Сергій Риженко.

Він також повідомив, що на прийом до лікаря можна записатися через веб-сайт обласної клінічної лікарні імені І.І. Мечникова http://m. mechnіkova. com/ у графі «Попередній запис». Крім того, на базі лікарні працює висококваліфікований сурдоперекладач, який допомагає спілкуватися з медичними працівниками.

До речі, на Дніпропетровщині таким пацієнтам, особливо дітям, приділяється посилена увага. Наприклад, протягом 2010—2012 років для дітей з вадами слуху було придбано 545 сучасних багатоканальних цифрових слухових апаратів на суму понад 2,5 мільйона гривень, що повністю забезпечило їх потреби у протезуванні.

Крім того, в області активно впроваджується кардинальне відновлення слуху методом кохлеарної імплантації (найсучасніший метод відновлення слуху). Із 2010 року за бюджетні кошти було придбано 39 кохлеарних імплантів.

У регіоні також створена й функціонує комплексна система реабілітації дітей з вадами слуху починаючи від самого народження. У 12 пологових будинках Дніпропетровщини проводиться скринінг новонароджених на такі вади. А на базі Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні відкрито обласний центр реабілітації дітей з вадами слуху та мови.

 

Дніпропетровськ.

Фото прес-служби облдержадміністрації.

 

У цей день вони були оточені турботою та увагою.