Киянину Максимчику Сусловцю вже майже три роки. Він життєрадісне маля, оточений любов’ю та турботою батьків. Але дитинство хлопчика не може бути по-справжньому щасливим і повноцінним поки не подолана недуга. Дитині було поставлено діагноз ДЦП: спастичний тетрапарез, затримка психічного та мовного розвитку.

Максим проходив лікування в міжнародному реабілітаційному центрі в місті Трускавець. Із хлопчиком постійно займається логопед, психолог, інструктор ЛФК. Разом із традиційними методами лікування маленькому пацієнту був рекомендований курс дельфінотерапії. Вартість такого курсу не по кишені батькам. Вони зверталися по допомогу до багатьох благодійних фондів. І от зустріч Максима з дельфінами в державному океанаріумі Севастополя профінансувала Всеукраїнська спеціальна колегія з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю.

Заняття проводилися у відкритому морі спеціально навченими дельфінами (на знімку). Інструктор допомагав дитині триматися на воді, а дельфін підпливав і торкався різних ділянок голови, впливаючи при цьому ультразвуком на головний мозок.

За словами батьків Максима, позитив у стані сина з’явився ще під час контакту з морськими цілителями. Так, хлопчик почав виявляти більшу активність у водних іграх, поліпшилася моторика. Пізніше в лексиконі малюка з’явилися нові звуки та склади, він почав краще розуміти, коли до нього звертаються, навчився добре перевертатися зі спини на живіт, намагається повзати. Все це великі досягнення в протистоянні поставленому діагнозу. Дельфіни та добрі люди подарували Максимчику Сусловцю надію на одужання, а його батькам додали сил у боротьбі за повноцінне майбутнє сина.

Фото Наталії ЖАБУРОВСЬКОЇ.