Державну програму розвитку краєзнавства в Україні до 2025 року обговорено на виїзному засіданні Національної спілки краєзнавців України у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького (на знімку).
Учасники заходу ухвалили звернення до всіх дослідників рідного краю, членів творчих спілок, науковців, працівників освіти і культури до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка активізувати вивчення і популяризацію творчості великого Кобзаря в Україні та за її межами. Зокрема, взяти активну участь у реалізації державної цільової програми «Шевченківський дім», в оновленні експозицій музеїв та музейних кімнат, шевченківських світлиць, проведенні тематичних читань, літературно-краєзнавчих конкурсів тощо.
Гості черкащан ознайомилися з експозиціями музею «Кобзаря» Тараса Шевченка, обласного краєзнавчого музею, археологічного музею Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, роботою Національного історико-культурного заповідника «Чигирин» та історичними місцями Чигиринщини.
Під час відвідання музею «Кобзаря» Національна спілка краєзнавців України, дослідники з усіх куточків держави вирішили взяти шефство над цим унікальним осередком просвітницько-виховної роботи і надати посильну допомогу у виданні тематичного каталогу та інших довідкових матеріалів шевченківської тематики.
Фото надано прес-службою університету.