На Херсонщині може додатися ще одне місто обласного підпорядкування. Міськрада Голої Пристані на своїй сесії ухвалила рішення звернутися до райради із закликом підтримати цю ініціативу, і депутати Голопристанської районної ради також виявили солідарність зі своїми колегами, одноголосно проголосувавши за надання райцентру бажаного статусу. Далі буде потрібно отримати схвалення обласної та Верховної Ради України, над чим нині активно працюють керівники всіх гілок місцевої влади.
Голова Голопристанської райдержадміністрації Олексій Морєв каже: «Надання Голій Пристані статусу міста обласного підпорядкування виведе його з-під контролю районної державної адміністрації, але ми готові поступитися повноваженнями в інтересах громади. Адже такий статус дасть змогу Голій Пристані значно спростити порядок отримання бюджетних субвенцій на культурні та соціальні програми, пришвидшити реалізацію інвестиційних проектів. Задумок у цьому плані чимало: для Херсонщини місто є справді унікальним не тільки завдяки мальовничій природі та цілющим джерелам. Тут щорічно проводять два дуже популярні міжнародні фестивалі «Солодке диво» й «Купальські зорі», успішно розвивається готельний бізнес та мережа екологічних хуторів. Сподіваємося, незабаром Гола Пристань за темпами економічного розвитку та кількістю створених додаткових робочих місць перевершить поки що єдине на Херсонщині місто регіонального підпорядкування Нова Каховка, де середня заробітна плата навіть вища, ніж в обласному центрі».
До ідеї голопристанців з надання їхньому місту «особливого» статусу позитивно налаштовані чимало депутатів Херсонської обласної ради. У Голопристанській райдержадміністрації зазначають, що досягли домовленості про підтримку з кількома народними депутатами України від Херсонщини. Але останнє слово все-таки залишається за парламентською більшістю.
Херсонська область.