У Миколаївській облдержадміністрації триває виставка робіт художньої творчості громадян похилого віку, інвалідів, ветеранів війни та праці. Чудові полотна, картини, вишивки, вироби із бісеру, ліплення, ляльки ручної роботи розкривають дивовижний творчий світ немолодих людей.

У просторому фойє знайшлася можливість виставити роботи літніх людей із різних куточків області. Для того, щоб самодіяльні митці відгукнулися на проведення виставки, Головне управління праці та соціального захисту населення ОДА заздалегідь розіслало повідомлення в усі райони області.

Заслужений майстер народної творчості України, член обласного творчого об’єднання «Прибужжя» Валентина Димова має кілька обдарувань. Вона виготовляє унікальні ляльки-мотанки, вишиває рушники, робить із газетного паперу соломинку-плетення. До речі, Валентина Борисівна — переможець багатьох всеукраїнських та світових конкурсів художньої творчості, її роботи є у приватних колекціях, художніх школах і музеях Австралії, Канади, США, Італії, Данії.

Як розповіла «Голосу України» майстриня, процес творення викликає у неї душевну гармонію та радість. Тому її виробам притаманно так багато яскравих і сонячних кольорів. Вона ставить собі за мету, щоб відвідувачі, які йдуть до неї на виставку, відпочивали від буденних клопотів, молоділи душею.

Інвалід Великої Вітчизняної війни Віктор Капканенко із селища Веселинове дякує майстрині Валентині Димовій за її натхненне  мистецтво.
Фото автора.