Найбільший боржник із заробітної плати на Миколаївщині — ДП «Суднобудівний завод ім. 61 комунара» — незабаром зможе повністю розрахуватися з працівниками.

Днями голова ОДА Микола Круглов провів робочу нараду щодо механізму погашення боргу, учасниками якої разом із керівництвом підприємства та лідерами заводської профспілки були представники місцевої прокуратури та обласних структур Міністерства внутрішніх справ, Державної податкової служби, Державної виконавчої служби, Пенсійного фонду.

Наразі збільшено обсяг фінансування статутного капіталу Державного концерну «Укроборонпром», завдяки чому на погашення заборгованості із заробітної плати ДП «Суднобудівний завод ім. 61 комунара» виділено близько 13 мільйонів гривень.

За інформацією прес-служби ОДА, десять мільйонів гривень уже надійшли на підприємство і були виплачені його наявним працівникам (37,5%), а також звільненим (15%) і сім’ям померлих. Невдовзі очікують решту коштів — близько трьох мільйонів гривень.

Вказані кошти є цільовим платежем, оскільки спрямовуються лише на погашення заборгованості із заробітної плати. Щодо боргів перед Пенсійним фондом та з інших обов’язкових платежів, то Закон передбачає задіяти окремий механізм (який містить списання боргів, взаєморозрахунки між Пенсійним фондом та Державним бюджетом і обов’язкове збереження пенсійного стажу працівників за вказаний період).

Відповідно до протокольного доручення наради у Прем’єр-міністра, для погашення решти суми заборгованості ДК «Укроборонпром» погодив з Державною виконавчою службою процедуру списання та подальшої реалізації майна підприємства, яке не використовується в основному циклі виробництва. Перелік такого майна складено «Укроборонпромом» (він містить 253 позиції).

Після того, як списане майно буде реалізовано, підприємство зможе повністю вибратися з боргової зарплатної ями.

Вл. інф.