Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики та праці рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону про внесення змін до статті 8 Закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (щодо сплати єдиного внеску).
Законопроект, внесений Кабінетом Міністрів, скасовує розподіл єдиного соціального внеску за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування відповідно до класів професійного ризику виробництв з урахуванням видів їх економічної діяльності. Також передбачається переглянути ставки відрахувань з визначеної законом бази нарахування для бюджетних установ, підприємств, установ і організацій, в яких працюють інваліди, для найманих працівників, військовослужбовців, державних службовців тощо.
Проектом, зокрема, пропонується встановити такі пропорції розподілу єдиного внеску:
— 85,53% — на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування (до солідарної системи);
— 5,09% — на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття;
— 3,64% — на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності; 
— 5,74% — на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням.
Крім того, згідно із документом, розрахунок розподілу єдиного внеску за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування проводиться на підставі звітності про нарахування його за результатами попереднього року.
Члени комітету висловили й застереження щодо необхідності неухильного виконання при розробці та внесенні законопроекту вимог чинного законодавства та схваленого ним порядку взаємодії центральних органів виконавчої влади, фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування та сторін соціального діалогу.
Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.