Обласна педагогічна конференція, яка днями відбулась у Миколаївському обласному палаці культури, нагадувала вулик. Розкішне фойє потопало у вітринах, стендах та полицях з різноманітними виданнями. Та найбільше вражали досягнення миколаївських педагогів, які демонструвалися на стендах Обласного інституту післядипломної педагогічної освіти: тут було виставлено для ознайомлення щойно видані книжки, посібники, методичні рекомендації, примітки на звороті палітурки яких, на кшталт «Із досвіду роботи загальноосвітньої школи...», «За результатами Всеукраїнського експерименту...», викликали справжню гордість за педагогів регіону.
Так, тут можна було довідатися, що доцент кафедри мовно-літературної та художньо-естетичної освіти МОІППО, кандидат педагогічних наук Людмила Аристова — співавтор підручника для учнів перших класів «Музичне мистецтво». Крім того, в кожного була можливість придбати свіжу поліграфічну продукцію із грифом галузевого міністерства навіть за лаштунками будівлі найбільшого закладу культури Миколаївщини. На площі поряд із палацом було виставлено силу-силенну столів книжкових магазинів обласного центру, з яких пропонували широкий асортимент учнівської та педагогічної літератури.
Не стала осторонь головного учительського зібрання і влада. Крім вдячності за працю та Почесних грамот від облдержадміністрації та обласної ради кращим педагогам, низка керівників ЗОШ отримали сертифікати на ноутбуки для своїх першокласників.