Комітет Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму протягом одинадцятої сесії шостого скликання планує опрацювати близько 50 законопроектів.
Зокрема, до розгляду в повторному другому читанні готується проект закону про внесення доповнення до статті 40 Закону «Про фізичну культуру і спорт» (щодо страхування учасників змагань). Документом пропонується встановити, що страхування життя та здоров’я спортсменів під час проведення змагань забезпечується за рахунок організаторів, крім спортсменів вищої категорії, які підлягають страхуванню відповідно до закону за кошти державного бюджету.
У разі допуску до змагань спортсменів, життя та здоров’я яких не були застраховані, організатори змагань несуть відповідальність відповідно до законодавства. Згідно з проектом, уряд визначатиме порядок страхування життя та здоров’я спортсменів під час проведення змагань.
Крім того, до розгляду в другому читанні готується проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо перебування дитини у закладах громадського харчування та сфери розваг у нічний час). Документом передбачається, що дитина віком до 16 років з двадцять другої до шостої години може перебувати у розважальних центрах та закладах громадського харчування лише у присутності принаймні одного з батьків чи іншого законного представника дитини.
Вл. інф.