Миколаївщина для сільських районів закупила на 9 мільйонів 660 тисяч гривень автомобілів швидкої медичної допомоги. Субвенція на їх придбання надійшла з держбюджету. 17 серпня у Миколаєві біля будівлі облдержадміністрації урочисто вручили головним лікарям районних лікарень області ключі від двадцять одного «УАЗу». Вони, за словами голови ОДА Миколи Круглова, прибули з Ульянівського автомобільного заводу. Карети попрямували у 43 новостворені пункти тимчасового базування швидкої медичної допомоги, що передбачені у процесі реформування медичної галузі.
Ще 25 автомобілів мають потрапити до лікувальних закладів Миколаївщини із дня на день. За словами начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Світлани Хотіної, такий вид транспорту не вибагливий у користуванні у будь-яку пору року, є зручним і надійним навіть при бездоріжжі. Ще 22 «швидкі» заклади охорони здоров’я отримають протягом вересня-жовтня поточного року. Розраховують, що до кінця 2012-го медицина області має розбагатіти на 68 таких автомашин. Нині триває процедура закупівлі автомобілів «Газель» класу «В» для обласного центру екстреної медицини.
Миколаївська область.
На знімку: головні лікарі Новоодеської та Новобузької центральних районних лікарень Микола Коваленко (ліворуч) та Володимир Павлюк біля щойно отриманих карет швидкої допомоги.
Фото автора.