Фінансування будівництва корвета «Володимир Великий» проводитиметься планомірно. Про це заявив у Миколаєві заступник міністра оборони України Дмитро Пляцук, який у складі делегації Міноборони разом із командувачем Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адміралом Юрієм Ільїним днями побував на Чорноморському суднобудівному заводі.

Як інформує прес-служба ЧСЗ, Дмитро Пляцук зазначив, що вже найближчим часом проект будуть активно фінансувати. Нині з боку держави національному флоту приділяється підвищена увага. Так, уже розпочато ремонт семи кораблів ВМС України.

Делегація Міноборони спочатку відвідала цех, в якому триває будівництво першого українського корвета «Володимир Великий». На інших виробничих майданчиках військове керівництво цікавилося ремонтом трьох кораблів — «Переяслав», «Приднепровье», «Константин Ольшанский».

Керівник ЧСЗ Валерій Калашников, який разом із провідними спеціалістами підприємства супроводжував гостей, висловив упевненість у тому, що до кінця цього року корвет почнуть будувати вже за генеральним графіком.

— Цей приїзд — позитивний сигнал для чорноморців, — зазначив генеральний директор. — Нині всі наші потужності, в тому числі, потоково-позиційне виробництво, нахилові стапелі, плавучий док та добудовчі набережні готові до будівництва будь-яких типів кораблів. Чорноморський суднобудівний завод повністю може здійснювати всі види ремонтних робіт для наявного корабельного складу українських ВМС.

За словами віце-адмірала Юрія Ільїна, в 2012 році заплановано комплексний ремонт 11 кораблів, що входять до складу бойового ядра українського флоту.

Миколаїв.

На знімку: делегація Міноборони на ЧСЗ.

Фото надане прес-службою ЧСЗ.