У комітетах Верховної Ради
 
Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров’я опрацьовує понад 70 документів. Нещодавно на розгляд парламентаріям уряд передав законопроект «Про затвердження Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2012 — 2016 роки».
У зв’язку з цим виникла нагальна потреба у розробці нової Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз у 2012—2016 роках, спрямованої на запобігання поширенню туберкульозу.
Реалізація програми, зокрема, дасть змогу зменшити відсоток хворих на мультирезистентний туберкульоз серед нових випадків захворювання і забезпечити виліковування 70 відсотків хворих з новими випадками.
«Побороти сухоти — це першочергове завдання вітчизняної медицини, — зазначила в інтерв’ю «Голосу України» голова профільного комітету Тетяна Бахтеєва. — Нині від цієї хвороби помирають частіше, ніж від СНІДу. І хворіють нею переважно молоді люди працездатного віку. А туберкульоз — хвороба, з якою необхідно боротися щоденно, наполегливо і всім без винятку».
Вл. інф.