У комітетах Верховної Ради
 
Щойно до Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти надійде законопроект про вищу освіту, його буде негайно розглянуто і передано до сесійної зали. Таку думку висловив голова комітету Максим Луцький (ПР). «Якщо всі висновки міністерств і відомств надійдуть відповідно до доручення Прем’єр-міністра, то це буде зроблено найближчим часом... Було б добре це зробити ще в нинішньому скликанні», — цитує його слова прес-служба партії.
Водночас, коментуючи підвищення мінімальних стипендій для учнів ПТУ, вишів, а також стипендій для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, з 1 вересня 2012 року, М. Луцький зазначив, що це свідчить про продовження реалізації соціальних ініціатив Президента.
«Можна тільки підтримати зусилля влади, її кроки з підвищення соціальних стандартів особливо для молоді, студентів. Це дасть їм змогу сконцентруватися на здобутті освіти, а не на підробітках. Звичайно, це не ті розміри, яких ми прагнемо. Але в рамках своїх можливостей ми це вже реалізуємо», — сказав народний депутат.
За словами парламентарія, після ухвалення закону про вищу освіту рівень стипендії зросте до рівня прожиткового мінімуму. «Це також свідчить про те, що ми не на словах, а реальними справами виконуємо свої передвиборні обіцянки», — підкреслив М. Луцький.
 
Цифра
Відповідно до плану роботи комітету на період одинадцятої сесії шостого скликання на розгляді комітету перебуває 45 законопроектів, під час підготовки яких комітет вважається головним, зокрема й 20 законопроектів, пов’язаних з освітою.