Погруддя відомому хірургу, професорові, заслуженому лікареві України Олександрові Фединцю відкрили біля нового хірургічного корпусу Закарпатської обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака (на знімку). 

Олександра Фединця називали лікарем «від Бога». Він заснував власну хірургічну школу. Упродовж двадцяти трьох років очолював обласну хірургію, врятував життя тисячам закарпатців. Щедро передавав свій безцінний досвід десяткам послідовників. 

Усе своє довге життя — Олександр Васильович прожив 90 років — допомагав хворим. І за це здобув величезний авторитет. Син видатного хірурга Олександр згадує: «Мій батько переживав за кожного пацієнта. Він завжди з розумінням та співчуттям ставився до всіх, хто звертався по допомогу. А ще запевняв, що лише від свідомого хворого можна розраховувати на співпрацю з лікарем». 

За словами учня Фединця, професора-хірурга Івана Коршинського, Олександру Васильовичу вдалося організувати такий колектив, який у подальшому перетворився на цілу плеяду відомих вчених та практиків, котрі прославили не лише Закарпаття, а й усю Україну.

Ужгород.

Фото автора.