У Вінниці презентували санітарний гелікоптер, створений на базі повітряного гвинтокрила марки Мі-2 на місцевому авіазаводі.
— Дальність польоту машини становить шістсот кілометрів, — каже директор підприємства Василь Хвостак. — Максимальна швидкість — 210 кілометрів на годину. Вантажопідйомність — 3,5 тонни.
У салоні встановлено медичне обладнання, яке, за словами одного з медиків, дасть можливість повернути хворого до життя навіть у разі клінічної смерті. Тут є автономний і переносний дефібрилятор з кардіомонітором для вентиляції легень і підтримки життєдіяльності пацієнта. Транспортувати можна двох лежачих хворих і стільки само сидячих.
За словами директора авіазаводу, санітарний гелікоптер обладнано пристроєм, що дає можливість піднімати на борт хворих з важкодоступних місць без приземлення машини. Повітряна швидка допомога надійшла у розпорядження обласного управління охорони здоров’я завдяки коштам, виділеним на її створення і придбання обласною владою. Місяць тому вінницькі медики отримали у користування санітарний літак Ан-2. Кошти на його обладнання також надано з бюджету області.