На Вінниччині затримали чоловіка, який у селі Теклівка Шаргородського району вкрав корову і ягня. Тварин перевозив в... автомобілі ВАЗ—2101.

Як пояснив в. о. начальника Шаргородського райвідділу міліції Василь Пендюра, підозрюваний — мешканець сусіднього Жмеринського району. Він зняв сидіння в автомобілі і поїхав у село, де вже пригледів обійстя для крадіжки. Уночі вивів корову з хліва. Запхав її у легковик. Потім повернувся ще раз і вже на руках виніс ягня. Воно також умістилося в салон.

Щоб не потрапити на очі даішникам, їхав польовими дорогами. На одному з поворотів не впорався з керуванням і опинився у кюветі. Очевидно, бідні тварини заважали управляти машиною.

Незважаючи на скоєне, спритник вирішив вийти сухим із води. Він звернувся до міліції із заявою про... викрадення автомобіля. Подав її швидше, ніж жінка — заяву про зникнення тварин. Автомобіль-«копійку» міліціонери розшукали. З худобою в салоні. 

— Під час перевірки встановлено, що підозрюваний уже притягався до відповідальності за викрадення автомобіля, — пояснила керівник сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції Анна Олійник. — За фактом крадіжки худоби порушено кримінальну справу. За скоєне підозрюваного можуть засудити до шести років ув’язнення.