На Вінниччині з ранніх зернових тільки горох вродив краще, ніж торік. Бобову культуру обмолочено на всій площі з середньою врожайністю 26,6 центнера з гектара, що на 5,8 центнера більше минулорічного показника. Найкращих результатів на гороховому полі досягли у господарстві «Радівське» Калинівського району. Тут на круг зібрали по 46 центнерів бобів. А сорт «Царевич» підтвердив свою назву — видав 52,2 центнера з гектара.
Високу врожайність гороху фахівці пояснюють тим, що у більшості господарств краю висівають нові прогресивні сорти цієї культури. Вони більш стійкі до вилягання, а за нинішніх умов ще й показали, що не бояться спеки.
В області також завершено збирання озимого ячменю, середня врожайність якого 33,2 центнера з гектара, це на 5,5 центнера менше минулорічного показника. Приблизно на стільки ж нижча врожайність озимої пшениці, на круг виходить 37,1 центнера. Підвела вінничан яра пшениця. У середньому на одному гектарі недобір у порівнянні з минулим роком становить 8,4 центнера (21,6 центнера з гектара). Так само погано вродив ярий ріпак, середня врожайність якого лише 10,3 центнера з гектара. Озимий ріпак дає у два рази більше — 23,2 центнера.
Ранні зернові залишилося впорати менше ніж на третині площ. Загалом намолочено 1,4 мільйона тонн збіжжя при середній урожайності 34,2 центнера з гектара. Торік цей показник становив 39,4 центнера.
Вл. інф.