Пілотні регіони, котрі беруть участь в експерименті з реформування вітчизняної системи охорони здоров’я, почали отримувати нові автомобілі «швидкої допомоги».

«Сьогодні ми бачимо медичну реформу в дії. Міністерством охорони здоров’я закуплено для пілотних Вінницької, Дніпропетровської, Донецької областей та міста Києва 216 автомобілів «швидкої медичної допомоги» типу В», — повідомив радник міністра охорони здоров’я України Володимир Юрченко під час нещодавньої презентації карет «швидкої» в Києві, передає прес-служба МОЗ.

А минулого тижня київські тележурналісти виявили близько сотні нових «швидких», які влада закупила перед Євро-2012, в автосалоні на околиці столиці, повідомляє ТСН. За словами менеджера автосалону, власником машин є Мінохорони здоров’я. На запитання журналістів, чи можна купити ці машини, співробітник відповів, що зможе допомогти. Лідер профспілки працівників київських медиків розповів, як столична влада проанонсувала, що закупить до Євро-2012 для потреб станції «Швидкої допомоги» 63 нові автомобілі. Але поки що цих машин у наявності немає.

Співробітниця МОЗ демонструє комплектацію нового автомобіля «швидкої медичної допомоги» категорії «В».

Фото Євгенія МАЛОЛЄТКИ (УНІАН).