Відділ кадрів став першим відновленим після 10-річної перерви структурним підрозділом на Кирнасівському цукрозаводі, що в Тульчинському районі на Вінниччині. Тут почали оформлювати на роботу працівників. Новий інвестор запевняє, що 2013 року тут знову варитимуть цукор. Директор підприємства Григорій Ігнатов каже, що інвестори виділили кошти на ремонт обладнання і підготовку заводу до роботи. Під час сезону цукроваріння за добу планують переробляти три тисячі тонн коренеплодів. Під час ремонту тут працюватимуть приблизно двісті працівників. Коли завод розпочне виробляти продукцію, робітників треба буде удвічі більше. Їм обіцяють платити не менше двох тисяч гривень на місяць.

Колишні робітники власними силами відвоювали цукроварню. Тричі власники заводу (їх протягом цього часу було декілька) мали намір порізати обладнання на брухт. Захищати годувальника працівникам доводилося, ризикуючи здоров’ям і життям. 
У 2011-му під час такого протистояння не витримало серце колишнього електрика заводу. Кількох захисників з травмами доправили до лікарні. Навесні нинішнього року відбили ще один напад. Після цього на території знову залишилися сліди крові.
— Із задоволенням хочу повідомити, що нам вдалося знайти інвестора, який відновить роботу цукрозаводу. Віримо, що спільними зусиллями вдасться зробити все, щоб наступної осені зварити перший цукор, — повідомив жителям Кирнасівки перший заступник голови Вінницької ОДА Іван Мовчан. І зазначив, що влада сприятиме розширенню бурякових площ у навколишніх районах, щоб забезпечити завод сировиною. У планах також отримати замовлення на переробку цукру-сирцю. Кирнасівська цукроварня єдина в області, де встановлено технологічну лінію для виробництва цукру із тростини.