Другий рік поспіль до складу регіонального оперативного штабу «Вступна кампанія на Миколаївщині» входить близько десятка голів та членів студентських рад вузів ІІІ-ІV рівнів акредитації. Участь студентів-активістів помітно впливає на створення максимально сприятливих умов під час подання абітурієнтами документів у вузи. На цьому наголосила під час чергового засідання штабу заступник голови облдержадміністрації Наталія Іванцова:

— Студенти оцінюють вступну кампанію як учорашні абітурієнти, тому їхні пропозиції та зауваження є дуже доречними під час перевірки роботи приймальних комісій.

Так, Олена Возна — голова студентської ради Національного університету кораблебудування ім. адмірала Макарова — розповіла, що її товариші під виглядом абітурієнтів перевіряють наявність інформаційних стендів, відомостей про вартість контрактного навчання, розкладу спеціальних іспитів, роз’яснень щодо електронного вступу та програми конкурсів, а також термін дії ліцензії. Студенти звертають увагу й на те, чи обладнані місця для очікування абітурієнтів та їхніх батьків своєї черги, та на безліч інших речей.

Ректори вищих навчальних закладів області Сергій Рижков (НУК      ім. адмірала Макарова), Валерій Будак (Миколаївський національний університет ім. В. Сухомлинського), В’ячеслав Шебанін (Миколаївський державний аграрний університет) висловили занепокоєння базою знань багатьох абітурієнтів із сільської місцевості, слабшою за ту, що мають випускники міських шкіл. На їхню думку, певною мірою це зумовлено нестачею в селах вчителів та їх некваліфікованою заміною. Як один із варіантів вирішення цієї проблеми було запропоновано створення у районах коледжів від вузів, як це зроблено при Миколаївському державному аграрному університеті.