Упродовж чотирьох днів страйкували двірники в Козятині на Вінниччині. До них приєдналися водії транспорту, яким вивозять побутові відходи, та вантажники. Вони вимагали від комунального підприємства «Відродження» виплатити заборговану за чотири місяці платню.
Страйкарі були засмучені ще й тим, що напередодні несподівано звела рахунки з життям їхня колега, 28-річний двірник Олена Ільїна. Сиротами залишилися троє дітей. П’ять років тому у них згорів будинок. Сім’я винаймала житло. На зарплату в 1200 гривень виживати їм було непросто. Заборговану платню повернули дітям покійної.
На позачерговій сесії міськради, яку скликали для вирішення проблем страйкарів, депутати прийняли рішення виділити 150 тисяч гривень для розрахунку з комунальниками. Названа сума покриє місячний борг із зарплати.
— Решту грошей повертатимемо частинами, — каже міський голова Козятина Олександр Гвелесіані. — Проблема виникла через те, що жителі міста заборгували підприємству за квартплату та комунальні послуги значну суму грошей — майже п’ятсот тисяч гривень. Під час роботи сесії приміщення міськради пікетували страйкарі з плакатами «Наші діти не мають що їсти!». За інформацією одного з депутатів, гроші для комунальників «перекинули» із статті, передбаченої на потреби освітян міста.