Чорноморський суднобудівний завод і АТ «PKL Flote» (Латвія) уклали контракт на будівництво багатофункціонального морського буксира. Готове судно планують передати замовнику влітку 2013 року.
Як зазначив генеральний директор ЧСЗ Валерій Калашников, до підписання контракту з компанією «PKL Flote» миколаївські корабели йшли більше року.
— Проект розроблений нашим проектно-конструкторським центром згідно із міжнародними правилами, що застосовуються до суден даного типу, — наголосив Валерій Калашников. — Кваліфікований конструкторський персонал, а також виробничі можливості нашого підприємства, знання зарубіжного ринку суднобудування та комплектуючого обладнання дозволять з упевненістю гарантувати замовникам високу якість, реальні строки та привабливу ціну. Нині стратегія заводу спрямована на встановлення довгострокових партнерських відносин як з потенційними замовниками, так і з наявними партнерами підприємства.
Це буде сучасний буксир, довжиною близько 34,2 метра, шириною — 13 метрів, висотою борту — 5,628 метра, з максимальною осадкою 4,83 метра.
Спроектоване судно призначене для буксирування несамохідних човнів і плавучих споруд, проведення в акваторії портів, здійснення ескортних операцій у Балтійському морі на швидкості до 10 вузлів, боротьби із пожежами, а також для виконання робіт в умовах льодостійкості.