Еколого-просвітницький проект «Екоосвіта» стартує сьогодні на Вінниччині. Його учасники — представники дванадцяти підприємств, зайнятих у сфері утилізації твердих побутових відходів, дізнаються про те, як налагоджена ця справа у Польщі. Участь у першому етапі проекту візьмуть також представники Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області. Ініціаторами його є міжнародна громадська організація «Україна—Польща—Німеччина» та благодійний фонд «Подільська громада».

— Ми прагнемо домогтися збільшення переробки відходів, — каже виконавчий директор фонду «Подільська громада» Андрій Дручинський. — А починати треба з поглиблення знань тих, хто зайнятий у цій сфері. Звичайно, потрібні ще й кошти. Тому гості з Польщі поділяться також досвідом залучення інвестицій для вирішення екологічних проблем. Наші партнери навіть взяли на себе фінансування проекту. Гроші на його проведення виділено у рамках програми польського співробітництва з розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.
Найефективнішим у проекті його учасники називають особисте спілкування з гостями, які вже мають чимало напрацювань. У вирішенні проблеми поляки почали йти одночасно двома шляхами — ведуть просвітницьку роботу серед населення і створюють виробництво для безпосередньої утилізації відходів. Шлях відомий і для нас. Але сусіди вже далеко попереду. Як їм вдалося це зробити, вони розкажуть учасникам проекту.