Прокуратура Миколаївського району порушила кримінальну справу щодо посадових осіб Ольшанської виправної колонії № 53 за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей (ч. 2 ст. 272 КК). Перебіг слідства контролює обласна наглядова інстанція.
За словами прокурора Миколаївського району Сергія Луговського, 30 червня шестеро засуджених звернулися до медчастини виправного закладу зі скаргами на погане самопочуття. Cтан їхнього здоров’я швидко погіршувався, тому усіх того ж дня було терміново етаповано у Миколаївську центральну районну лікарню та Миколаївську лікарню швидкої медичної допомоги (ЛШМД). Незважаючи на реанімаційні заходи, чотирьом із них не вдалося зберегти життя.
Гостре шлункове отруєння в’язнів було спричинене вживанням морилки для деревини, яку їм видали для проведення лакофарбових робіт у столярному цеху промислової зони колонії.
Нині у ЛШМД перебуває п’ятеро засуджених. Двоє — у відділенні реанімації, троє — у токсикологічному відділенні. Лікарям пацієнти зізналися, що вживали небезпечну рідину ще декілька днів тому, однак їм стало зле тільки 30 червня. За словами завідуючої токсикологічним відділенням Світлани Маркової, в усіх один діагноз: отруєння метиловим спиртом, який входить до складу морилки. У таких випадках можлива повна втрата зору.