На 18 відсотків збільшено середньомісячну зарплатню працівників на Вінниччині в порівнянні з минулим роком. Це найвищі темпи порівняно з іншими регіонами держави, каже перший заступник начальника головного управління економіки Вінницької облдержадміністрації Володимир Репей. Хоча за номінальними виплатами вінничани відстають від середньодержавного показника — в середньому за місяць працівники отримують 2232 гривні.

Найбільше платять тим, хто трудиться в банківських та фінансових установах — 3700 гривень. Низькою залишається зарплата у сільському господарстві — в середньому 1700 гривень на місяць. У цій галузі також зафіксовано вищий приріст виплат у порівнянні з попереднім роком, уточнює Володимир Репей.
Збільшити зарплатню працівникам вдалося в першу чергу за рахунок зростання промислового виробництва. Вінниччина за цим показником —на четвертому місці в державі. «Промисловий сектор регіону додав обертів, тобто збільшив виробництво на дев’ять відсотків порівняно з минулорічним показником», — наголошує чиновник. За його словами, із прибутком запрацювало 36 промислових підприємств. Кожне з них, за підсумками минулого року, отримало більше одного мільйона гривень прибутку. Малий і середній бізнес збільшив свої доходи загалом на 23 мільйони гривень. Агропромисловий комплекс теж у плюсі. Торік зібрано найвищий за всю історію краю урожай зернових — 4,5 мільйона тонн, зварено більше 400 тисяч тонн цукру.
На думку фахівців, вінничани могли б отримувати ще більше, якби роботодавці підвищили частку відрахувань на зарплату відповідно до темпів зростання виробництва й отримання прибутків. Проте, робоча сила в регіоні залишається однією з найдешевших порівняно з більшістю областей.