На Миколаївщині з’ясовують причину задимлення у потязі, що віз сірку. 23 червня він вибився з графіка руху майже на три години. Могла статися велика біда, якби не пильність миколаївських залізничників.

Потяг у складі 56 напіввагонів (17 із яких було завантажено сіркою, а 39 — добривами), прямував від станції Дебальцево до станції Жовтнева. За повідомленням ТУ МНС у Миколаївській області, у Новополтавці (Новобузького району) о пів на другу ночі під час огляду состава працівники побачили, що з першого та другого вагонів йде дим: це тліла сірка. На ліквідацію надзвичайної події терміново прибули два відділення П’ятої спеціалізованої пожежної частини служби цивільного захисту в Новобузькому районі. Крім того, ситуація потребувала залучення додаткових сил: допомогу професійним вогнеборцям надавали добровільні пожежні формування з охорони об’єктів ДАК «Хліб України» Новополтавського елеватора та сільгосппідприємства «Червона Баштанка».
Уже о пів на четверту ранку відчеплені вагони із сіркою стояли на запасній колії. Незадовго потяг рушив до місця призначення.