Мешканці міста Долинська, що на Кіровоградщині, організовані активістами незалежної профспілки «Трудова солідарність», переймаючись житлово-комунальними проблемами, вдалися до рішучих заходів і навіть захопили міськраду в день проведення там чергової сесії.

Сесію перенесли. Але проблеми залишилися. Люди стверджують, що тарифи на опалення в Долинській — одні з найвищих в Україні, а якість послуг залишає бажати кращого. Водночас жителі не можуть перейти на індивідуальне опалення. А стосовно тих, хто зробив це самотужки, за їх словами, застосовують штрафні санкції та інші форми впливу.

Протестувальники вимагали дозволити переходити на індивідуальне опалення всім охочим, встановити справедливі тарифи, насамперед на опалення, скасувати незаконні судові рішення щодо боржників та відкликати судових виконавців і провести справедливе розслідування діяльності підприємства-монополіста з постачання тепла «Долинські об’єднані мережі».

До озвучених у міськраді проблем можуть долучитися й нові. Послуги з водозабезпечення та водовідведення населенню міста надає Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат. Його працівники з початку літа не отримують зарплату та офіційно попередили владу про можливість початку страйку. Тож жителі Долинської можуть залишитися і без тепла, й без води.

Кіровоградська область.