Незвично рано почали обмолот ячменю в Ямпільському районі на Вінниччині. Першими вивели на поле два комбайни «Кейс» механізатори сільгосппідприємства села Миронівка.

— Збирання врожаю прискорила небувала спека, — каже керівник господарства Іван Катрук. — Навіть для нашої південної зони температура перевищила оптимальні показники. Хліби дозрівають швидше.
За таких умов перезріле зерно може обсипатися, пояснюють фахівці. Щоб цього не сталося, змінили графік жнив. У Миронівці — понад тисяча гектарів озимого ячменю і пшениці. Працюють комбайнери парами: Юрій Дзюба і Валерій Тьорло, Олег Кривий та Сергій Кучервій. На декілька днів пізніше до них приєднався екіпаж Василя Павлова та Миколи Ісайка. Комбайни обладнані кондиціонерами, тому працювати комфортно. На перших десятках обмолочених гектарів на круг виходить по 40 центнерів збіжжя.
Нині спекотно в усіх районах краю, тому скрізь переглядають графіки жнив. На Вінниччині в цьому році планують намолотити близько 3,5 млн. тонн зерна ранніх і пізніх культур.