В акваторію Публічного акціонерного товариства «Чорноморський суднобудівний завод», що в Миколаєві, заходять на ремонт три кораблі. 

Договори з підприємством на виконання комплексу робіт уклало командування Військово-Морських сил України. Так, на малому розвідувальному кораблі «Переяслав» планують полагодити на ЧСЗ механічні частини, спеціальне обладнання та устаткування. Його збудували корабели Клайпеди ще 1986 року. У січні 1987-го він став до ладу. Під час розподілу Чорноморського флоту його передали українській стороні, а 1997 року судно отримало нову назву — «Переяслав», з присвоєнням бортового номера «U512». Швидкість повного ходу корабля (з екіпажем у кількості 30 чоловік) — 11 вузлів, довжина судна — 50 метрів, ширина — 9 метрів, дальність плавання — 11000 миль при 7,5 вузла.

Спеціалісти заводу сподіваються повністю завершити його ремонт не пізніше серпня поточного року. Як інформує прес-служба ПАТ «ЧСЗ», разом із кораблем на завод прибули представники ВМС України, які здійснюватимуть контроль за якістю виконання робіт. А у серпні чорноморці приймуть ще два кораблі: великий десантний «Костянтин Ольшанський» та ракетний корвет «Придніпров’я». До речі, декілька років тому «Костянтин Ольшанський» проходив ремонт на Миколаївському суднобудівному заводі імені 61 комунара.

На знімку: малий розвідувальний корабель «Переяслав».

Фото надане прес-службою ПАТ «ЧСЗ».