Прокуратура Корабельного району Миколаєва звернулася до населення міста з проханням не піддаватися на хитрощі шахраїв, які навчилися видурювати кошти за допомогою телефону.
Як інформує прокурор В’ячеслав Гончаров, люди самі перераховують через банкомати аферистам гроші. Так, нещодавно на мобільний однієї мешканки обласного центру зателефонував невідомий, який відрекомендувався міліціонером, і ошелешив новиною: її сина затримано за скоєння ДТП — мовляв, він збив на смерть людину. А поки справі не дано хід, ще можна залагодити питання. Ціна послуги — 15 тисяч гривень, які терміново потрібно переказати на конкретний рахунок.
Жінка негайно подалася до банківського термінала. У той момент, коли вона вже перерахувала 11 тисяч 600 гривень, їй зателефонував чоловік. Він навідався до райвідділу міліції і з’ясував, що там їх сина ніхто навіть в очі не бачив.
Зв’язавшись із представниками банку, ошукана мати попросила скасувати грошову операцію та негайно пішла до міліції писати заяву на віртуального злочинця.
Лише за останній місяць від схожих дій постраждали четверо осіб. Тим часом фігурантів жодної з чотирьох кримінальних справ досі не встановлено.