Українське товариство мисливців та рибалок забило на сполох через виявлення мертвої риби в акваторії річки Південний Буг на території Миколаєва.
Про те, що її можна помітити вздовж берегової зони від селища Матвіївка до міста Нова Одеса, захисники природи проінформували територіальне управління МНС в області. Знайти причину мору намагалася спеціальна комісія, до складу якої увійшли представники Миколаївдержрибохорони, Державної екологічної інспекції, Миколаївської обласної ветеринарної лабораторії.
За попередніми результатами її роботи стало відомо, що риба (в основному карась) загинула локально — її найбільше на одній із обстежених ділянок. Спеціалісти вважають, що спровокувати таке могло перенасичення води сполуками нітратів, які виділяються при розпаді наявних у воді органічних речовин. Нині детальніше ситуацію з’ясовують фахівці облветлабораторії. Вони проводять ретельні діагностичні дослідження.
Причину лиха обіцяють назвати наступного тижня, а поки що санепідемслужба категорично заборонила купатися та рибалити на цій території.