Слухання за обвинуваченням трьох осіб у злочинах проти Оксани Макар (зґвалтування та навмисне убивство) колегія суддів у кримінальних справах Центрального районного суду міста Миколаєва призначила на четвер, 14 червня.
Феміда ухвалила рішення розглядати справу у прискореному режимі, тобто щовівторка та щочетверга, а також зробити засідання частково відкритими. Клопотання державного обвинувача (групи прокурорів, які представляють Генеральну прокуратуру України та прокуратуру Миколаївської області), і потерпілої сторони, матері Оксани, були задоволені частково. Судові засідання будуть відкритими, за винятком тих, де розглядатимуться докази, що розголошують відомості про інтимне життя осіб. Нагадаємо: під час попередніх слухань адвокати двох обвинувачених заявили клопотання про розгляд справи у закритому режимі, на що на підставі Кримінального процесуального кодексу України суд виніс постанову про закритий режим судових засідань.
Наразі судді вирішили певні процесуальні питання (оголошено склад суду, роз’яснено право учасників процесу на відвід і т. д.), а державне обвинувачення розпочало оголошення обвинувального висновку. Так, було озвучено показання Оксани Макар (яка дала їх під час досудового слідства), показання свідка Тетяни Суровіцької та трьох підсудних. Двоє з них — Краснощок та Присяжнюк — визнали себе винними частково (з їхніх слів, це було не зґвалтування, а близькість за взаємною домовленістю), а третій підсудний, Погосян, взагалі не визнає своєї вини.
Миколаївська область.
Фото Юрія БАГРЯНЦЕВА (УНІАН).