Для найстарішого в Україні та Європі пітона (що живе в умовах неволі) — 22-річного Сітки в Миколаївському зоопарку збудували новий вольєр. Він «уродженець» Рівненського зоопарку, а до міста корабелів прибув у п’ятирічному віці. Тоді пітон важив менше двох кілограмів і мав довжину 2 метри 11 сантиметрів. Нині це далеко не та змія, яка тоді спокійно могла почуватися в традиційному приміщенні. Гарний догляд та кліматичні умови дали свій результат: змія виросла до 5 метрів 95 сантиметрів та набрала вагу до 104 кілограмів!
Миколаївці, які масово є шанувальниками свого зоопарку, влаштували цими днями незабутнє дійство: урочисте святкування дня народження Сітки та його переселення у новий розкішний вольєр. Захід розпочався з помпезної процедури вимірювання та зважування пітона за участю міського голови Володимира Чайки та члена редакційної ради Книги рекордів України Олега Іваненка. Контейнер із пітоном винесли на майданчик, щоб усі гості зоопарку могли зафіксувати на фотокамери момент підтвердження богатирських параметрів Сітки.
Щоб занести змію-велетня у новий вольєр з чудовою водоймою, знадобилося десять пар людських рук. За новосіллям — перерізанням стрічки у новозбудованому зміїному будиночку спостерігали сотні жителів міста.