Автомобіль з двома з половиною тоннами молока затримали у Хмільницькому районі на Вінниччині. Водій перевозив сировину без будь-яких документів, а санітарний стан цистерни не відповідав встановленим нормам, — пояснив причину затримання начальник ветеринарної міліції УМВС України у Вінницькій області Павло Дармограй.

— Молокопункт, куди прямував шофер, також обладнаний з порушенням вимог, — сказав Павло Дармограй. — Його роботу призупинили до усунення встановлених недоліків. А продукцію вилучили з обігу до прийняття рішення ветеринарною лабораторією.

Водія авто і власника пункту притягнули до адміністративної відповідальності за ст. 107 Кодексу про адміністративні правопорушення. Їм загрожує покарання у вигляді штрафу від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Перевірка роботи заготівельників у регіоні здійснюється відповідно до рішення обласної влади про з’ясування причин низької заготівельної ціни на молоко. До того ж є випадки, коли з селянами не розраховуються за здану продукцію. Покарати винних непросто, якщо не оформлені відповідні документи, як це було із затриманим молоковозом.