Днями перші 200 юнаків та дівчат у складі студзагонів на все літо вирушать із міста у село. З ініціативи начальника управління у справах сім’ї та молоді ОДА депутата обласної ради Миколи Жука нині практично в усіх вузах Миколаївщини завершується формування цих трудових десантів. Так, вже повністю укомплектовано 8 молодіжних бригад для роботи на полях регіону та декілька — для будівництва студентського спортивного містечка у міському парку «Перемога».
За словами Миколи Жука, торік підприємства та сільські господарства області, які приймали перших охочих працювати влітку, виконали домовленості щодо безплатного харчування, проживання, організації молодіжного дозвілля. Вони забезпечили повне медичне страхування та офіційну заробітну плату. «Молодіжне управління» дало позитивну оцінку минулорічному досвіду, тому цього року вирішили по всій області розгорнути трудову ініціативу. Більше того, тут немає жодного тиску з боку викладачів чи ректорату. Можливість непогано заробити — ось основний аргумент для тих, хто досить активно зголошується до участі в акції.
Найбільше студентів буде задіяно на вирощуванні та збиранні овочів — моркви, томатів, цибулі. Серед сільгосппідприємств, які якнайкраще зарекомендували себе в очах юного покоління, — СП «Іванівське» Миколаївського району, фермерське господарство «Болгарка» Вознесенського району.