Щодня до 500 метрів труб укладають працівники будівельної компанії ТОВ «Бізнесфорумінвест» на найдовшій ділянці підвідного газопроводу високого тиску в Первомайському районі.
Його довжина — понад 32 кілометри. Газопровід проходить через вісім сіл району і є одним із наймасштабніших у регіоні за роки незалежності. Фінансує будівництво НАК «Нафтогаз України», замовником є управління капітального будівництва Миколаївської облдержадміністрації.
Планують, що вже у червні мешканці села Зелені Кошари Степківської сільської ради отримають газ. Громада цього населеного пункту виявила неабияку зібраність та активність, оперативно підготувавши усю документацію.
За словами степківського голови Віктора Дудки, люди зорганізувались у кооперативи, самі потурбувалися про проект розведення газу по селу, закупили труби і практично завершили прокладання розвідного газопроводу.
Їх можна зрозуміти: дуже довго довелося жити надією на блакитне паливо. Так, на території Романобалківської сільради мешкає приблизно півтори тисячі чоловік, які сподівалися на газифікацію своїх п’яти сіл ще у 1991 році. Вже навіть проектна документація була у них на руках, але склалося так, що роботи припинили: на той час не було кому фінансувати будівництво. Газ на селі — це стабільність, віра у майбутнє. Тому, хоч і довелося усе заново переробляти, люди нині почуваються щасливими: вони матимуть змогу розширити свої виробництва, а місцеві господарства зможуть покращити економічні показники.
Завдяки реалізації проекту з будівництва підвідного газопроводу високого тиску від Полтавки до Соколівки газифікувати свої оселі зможуть майже 3,6 тисячі мешканців району.
Миколаївська область.