На попередньому слуханні карної справи за обвинуваченням трьох мешканців Миколаєва у скоєнні злочину проти Оксани Макар державні обвинувачі висловилися про необхідність проведення відкритого судового процесу. За винятком тих засідань, на яких будуть досліджуватися докази, що розголошують інтимні відомості осіб. Адвокати ж двох обвинувачених, присутніх у залі суду, заявили клопотання про закритий розгляд справи. Суд вирішив, що подальший судовий процес, дату розгляду якого призначено на 12 червня цього року, буде проводитися колегіально, у складі трьох суддів (обраних згідно з Кримінальним процесуальним кодексом України за допомогою відповідної комп’ютерної програми). І, що важливо, в закритому режимі.
Громадські активісти з цього приводу висловили своє незадоволення й оголосили під будівлею суду безстрокову акцію протесту.
Тим часом, як повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури, Генпрокурор України Віктор Пшонка вважає, що судові слухання у справі О. Макар доречно було б зробити частково відкритими. А тому радить представникам державного обвинувачення повторно звернутися до суду з клопотанням про часткову відкритість судового процесу.
Миколаївська область.