Сільські базари починаються рано. Ні світ ні зоря до центру старовинної Медведівки, що на Чигиринщині, звідусіль прибуває народ. У навколишніх селах улітку мешкає багато дачників, тож для господарів та господинь є кому збувати свою продукцію. Зокрема, високий попит на молоко та молочні вироби диктує вигідну ціну для власників «лисок» та «квіток». Принаймні для сільського базару. За трилітрову банку молока тут правлять 15 гривень, за кілограм м’якого сиру — 30 гривень, за півлітрову баночку сметани — 16 гривень, за літр ряжанки — 14.
Завжди людно у м’ясних рядах. Тут за 45—55 гривень можна купити не лише кілограм свинини, а й готові домашні ковбаси, кров’янку, сальтисон — за добру, ясна річ, ціну. Порівняно дорогі й ранні овочі. Кілограм огірків коштує 12 гривень, молода картопля — 10 гривень.
Однак найбільше чим славиться Медведівка, то це, звісно, медом. Тут можна придбати духмяний мед з білої акації і весняних первоцвітів, з гречки і соняшнику, ріпаку і конюшини... Трилітрову банку вам віддадуть за 180 гривень. Смакуйте, скажуть, на здоров’я.
Черкаська область.