Так називається виставка акварелей відомої івано-франківської художниці Тетяни Павлик (на знімку), що відкрилася в Музеї мистецтв Прикарпаття. 

Дорогою додому душа митця відчула іншу душу — душу рідного міста і трепетно передала  її у серії створених картин. На них — старовинні будинки, провулки, вулички Івано-Франківська, що навіюють філософські роздуми. Тут 22 акварелі, всі свіжі, окрім кількох, серед них і написана у 1996 році картина "Дорога додому", що дала назву виставці.  

Усі роботи зроблені в такій вишуканій техніці, що здається, ніби це старовинні  полотна з рідкісної книги. Тетяна любить експериментувати з новими матеріалами і досягла у вибагливій техніці акварелі великої майстерності. При цьому її роботи завжди впізнавані завдяки оригінальній манері малювання, специфічній колористичній гамі, трепетності і чистоті виконання, внутрішньому драматизму. Навіть будинки під її пензлем набувають особливої загадковості, значущості, таємничості. Власне, це і не будинки, а будинки-

особистості, у кожного — своя біографія, своє життя. Вони навіюють легкий смуток, світлу  меланхолійність. Як цього досягає художниця — то вже загадки таланту. 

Тетяна Павлик народилася, живе і працює в Івано-Франківську. У 1990 році закінчила відділ оформлення та ілюстрації книги Українського поліграфічного інституту ім. Івана Федорова. Тоді  й відбулася її перша персональна виставка акварелей "Лісова пісня". За оформлення та цикл ілюстрацій до збірки лірики Лесі Українки "Хвилі моєї туги" удостоєна диплома ІІ ступеня на конкурсі в Києві. Вже тоді мистецтвознавець Христина Саноцька писала про художницю: "Благородність, меланхолійна задума, тривожна драматичність людського страждання, світла мрія і буйна, іноді містико-символічна уява роблять її творчість неповторною, привабливою, незабутньо-зворушливою". Приблизно таке відчуття, а може, й глибше, викликає й нинішня виставка Тетяни Павлик, яку художниця присвятила 350-річчю рідного міста.   

Івано-Франківськ.

Фото автора.