Верховна Рада України організувала виїзний семінар для заступників голів обласних рад на базі Черкаської області. Учасники заходу взяли участь у круглому столі, під час якого обговорили хід реалізації програм соціально-економічного розвитку Шевченкового краю. Голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб та голова облради Валерій Черняк ознайомили гостей із важливими об’єктами інфраструктури, введеними в експлуатацію за рахунок державного та місцевих бюджетів. Це, зокрема, відновлені термінали річкових портів у Каневі, Черкасах та Чигирині, ярмаркова площа в Каневі, обласна клінічна дитяча лікарня.
Зацікавленість учасників семінару викликав досвід черкащан щодо встановлення стабільних партнерських відносин «орендодавець та орендар землі», підписання між ними соціальних угод, робота з малозабезпеченими категоріями населення, наявність у кожному районі продовольчих магазинів із відділами «Соціальний кошик», забезпечення ветеранів війни та праці слуховими апаратами.
Заступники голів обласних рад побували також на Чернечій горі в Каневі, де вклонилися могилі великого Кобзаря, відвідали музей Богдана Хмельницького в Чигирині (на знімку).
Черкаська область.
Фото автора.