У видавництві «Грані-Т» вийшов роман Олеся Ільченка «Моя кохана К’яра»
 
Смерть коханої людини іноді штовхає на зовсім несподівані вчинки. Вони, буває, суперечать здоровому глузду. І тоді виходить на сцену те, що досі було приховане у темних закутках душі. 
Саме про такі темні сторони людського буття йдеться у романі відомого українського прозаїка та поета Олеся Ільченка «Моя кохана К’яра».
Олесь Ільченко, автор понад 30 книг для дітей і дорослих, численних публікацій в пресі на культурологічні теми. Він — лауреат телепремій «ТЕФІ» й «Телетріумф», переможець конкурсу журналу «Кореспондент» «Краща книга року-2010», член Асоціації українських письменників, Національної спілки письменників України, Національної спілки журналістів України. Пише вірші та сценарії (за одним із них знято художній фільм «Я той, хто є», 1990). Вірші Ільченка перекладено в США, Сербії, Литві, Росії.
«Моя кохана К’яра» — другий роман письменника. Починається все так: від рук вуличних злочинців гине дівчина успішного крутого бізнесмена Олександра. Чоловік, божеволіючи від страшної втрати, не може примиритись зі смертю коханої і йде на відчайдушний вчинок. За допомогою двох працівників моргу Олександр вирішує забальзамувати тіло К’яри, щоб утримати кохану біля себе, немов таку собі «сплячу красуню» зі старої казки.
За словами автора, задум роману з’явився ще 1999 року, але несподівано доповнився розповіддю однієї молодої лікарки про страшну історію її кохання. Тоді виявилося, що вигадка письменника збігається з правдивою історією молодої жінки. Втім, через певні моральні причини, автор не міг оприлюднити текст аж до 2011 року (прототипів головних героїв книги вже немає серед живих).
«Моя кохана К’яра» своєрідно поділена на дві частини. Одна — це основна оповідь, а інша — листи, сни і роздуми головних героїв. Ці сни і роздуми викладені дещо специфічно і місцями  нагадують невеличкі філософські та гострі соціально-політичні есе.
У цілому ж «Моя кохана К’яра» — несподіване свідчення аморальності сьогоднішнього суспільства, зацикленого на фізично-матеріальних цінностях. Це маленький світ, де загинуло духовне і відродилося тілесне, а сама любов перетворилася на хворобливу одержимість.