Соціальний проект «Дні української класики у трамваї» реалізували у Вінниці студенти національного аграрного університету.
З ініціативи міського голови Вінниці Володимира Гройсмана проведено конкурсне змагання «Студентська весна». По п’ятдесят учасників від кожної з дев’яти команд показали себе у художній самодіяльності, мірялися силою на спортмайданчиках. Одне із завдань — підготовка та реалізація соціального проекту для вінничан. Про результати студенти звітували у міськраді. Найбільшу підтримку отримав проект майбутніх аграріїв — «Дні української класики у трамваї».
— У наш час мало читають, — каже п’ятикурсник аграрного університету Віктор Гнатюк, це йому спало на думку читати вірші у трамваях. — Ми вирішили нагадати пасажирам, що є на світі чудові поетичні рядки, що вони можуть зігріти душу.
— Коли йшли на зустріч з керівництвом підприємства «Вінницьке трамвайно-тролейбусне управління», то не були впевнені, що знайдемо підтримку, — каже другокурсниця Юлія Мудрик. — Та марно хвилювалися. Нам одразу сказали, в яких трамваях можемо працювати, — на четвертому і п’ятому маршрутах. Працівники управління навіть допомогли в оформленні вагонів.
А чиї вірші читали? Вибрали Лесю Українку, Ліну Костенко і нашого земляка Михайла Каменюка. Дівчата заходили у вагон у вишитих блузах, хлопці — у білих футболках з емблемою університету. Акцію починали на кінцевій зупинці, коли ще вагон не переповнений. У трамваї вірші Лесі Українки лунали з вуст студенток Вікторії Дубової, Алевтини Пантелєєвої та Юлії Мудрик. Ліну Костенко читали Тетяна Дроненко та Віка Дудницька, а Михайла Каменюка — Катя Геращенко та Оля Луценко. Два дні у вінницьких трамваях лунало поетичне слово.
— Пасажирам це дуже сподобалося, вони навіть аплодували нам, — зазначила Юлія Мудрик.